Mobiliteit Openbare werken

Wijziging timing werken Groenestraat

Wijziging timing werken Groenestraat - Update met ingang van 8/03/2023

  • Gezien de ongunstige weersomstandigheden zal de volgende fase -deel tussen de rotonde en de Brugsestraat- van de voorbereidende werken in de Groenestraat, uitgesteld worden.
  • De invoering van het eenrichtingsverkeer zal hierdoor ten vroegste op vrijdag 10/03 ingaan. 
  • De huidige werken met verkeerslichten dienen eerst te worden opengesteld voor het verkeer alvoor de volgende fase kan worden aangevat.

Op 8 maart 2023 begint De Watergroep met de aanleg van de nieuwe nutsleidingen in het deel van de Groenestraat tussen de Marsbiebuikstraat en de Brugsestraat. De huidige werf, tussen de Rusthuislaan en Ten Boomgaarde, zal dan terug volledig toegankelijk zijn.

Aanvullend aan de werken van De Watergroep begint de aannemer van Fluvius rond 13 maart met hun werken vanaf Ten Boomgaarde (voorbij de rotonde) tot net voorbij de Marsbiebuikstraat.

Gevolgen voor gemotoriseerd verkeer

Het doorgaand verkeer via de Groenestraat zal vanaf 8 maart 2023 niet meer mogelijk zijn tussen de rotonde en de Brugsestraat. Er wordt éénrichtingsverkeer voorzien voor gemotoriseerd verkeer vanaf de Brugsestraat richting Zedelgem dorp. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer richting Zuidwege loopt via de Loppemsestraat en de Torhoutsesteenweg.

Gevolgen voor fietsers

Fietsers komende van de rotonde zullen niet naar Zuidwege kunnen rijden via de Groenestraat. Deze zullen lokaal moeten omrijden via de Dr. Adriaensstraat, Strubbenslag of de Vloethemveldzate.

Gevolgen voor de buslijnen

De buslijnen 55, 72 en de avondlijn 94 zullen een lokale omleiding volgen. De Halte Groenestraat wordt verplaatst naar de halte Driewege. De halte Zedelgem Dorp blijft bediend.

Het einde van deze werken zal nagenoeg samenvallen met de hoofdaannemer voor de volledige wegenwerken in de Groenestraat. Zodra de hoofdaannemer de werken heeft aangevat zal doorgaand verkeer in beide richtingen niet meer mogelijk zijn. Daarmee komen de werken van de Groenestraat in een nieuwe fase terecht waarbij er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is tussen de rotonde van de Groene Meersen en Zuidwege. Verder informatie over deze fase zal ten gepaste tijde gecommuniceerd worden.

Meer lezen over het project Groenestraat? Dit kan via de website van gemeente Zedelgem