Mobiliteit Openbare werken

Update werken Groenestraat

Update openbare werken Groenestraat

Op 8 maart 2023 begint De Watergroep met de aanleg van de nieuwe nutsleidingen in het deel van de Groenestraat tussen de Marsbiebuikstraat en de Brugsestraat. De huidige werf, tussen de Rusthuislaan en Ten Boomgaarde zal dan terug volledig toegankelijk zijn. 

Aanvullend aan de werken van De Watergroep begint de aannemer van Fluvius rond 13 maart met hun werken vanaf Ten Boomgaarde (voorbij de rotonde) tot net voorbij de Marsbiebuikstraat.

Hierdoor zal het doorgaand verkeer via de Groenestraat vanaf 8 maart 2023 niet meer mogelijk zijn tussen de rotonde en de Brugsestraat. Er wordt een éénrichtingsverkeer voorzien voor gemotoriseerd verkeer vanaf de Brugsestraat richting Zedelgem dorp. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer richting Zuidwege loopt via de Loppemsestraat en de Torhoutsesteenweg.

Fietsers komende van de rotonde zullen niet naar Zuidwege kunnen rijden via de Groenestraat. Deze zullen lokaal moeten omrijden via de Dr. Adriaensstraat, Strubbenslag of de Vloethemveldzate.

Het einde van deze werken zal nagenoeg samenvallen met de hoofdaannemer voor de volledige wegenwerken in de Groenestraat. Zodra de hoofdaannemer de werken aanvat zal doorgaand verkeer in beide richtingen niet meer mogelijk zijn.

Hiermee komen de werken van de Groenestraat in een nieuwe fase terecht waarbij er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is tussen de rotonde van de Groene Meersen en Zuidwege. 

Dit heeft ook gevolgen voor de buslijnen en fietsers

Update werken Groenestraat - éénrichtingsverkeer tussen Brugsestraat en rotonde | Zedelgem

 Volg ook de vaste infopagina https://www.zedelgem.be/project-groenestraat en wees steeds mee met alle updates rond de werken.